diumenge, 31 de maig del 2009

A Tribe Called Quest - Check The Rhime

Aquesta cançó és del segon àlbum (The Low End Theory) d'aquest grup de hip hop provinent del barri de Queens de Nova York. A Tribe Called Quest van començar a introduïr al hip hop samplers de jazz, a part que s'apartaven una mica de l'actitud predominant que adoptaven els rapers de l'època, una mica la que encara perdura. Formaven part del colectiu Native Thongues, on també hi trobem grups com Jungle Brothers o De La Soul.

Check the rhime és de les cançons seves que he escoltat que m'agrada més, sobretot crec que és per aquesta base tant relaxada amb aquests tocs de percusió melòdica que té, que em fa com flotar mentre sacsejo el cap tot fent aquest moviment contundent tant emblemàtic d'aquest estil musical.

dissabte, 30 de maig del 2009

dimarts, 26 de maig del 2009

AVUI AL BATERIA QUIMIKA

Broma telefònica a en Yann (a les 20:00 i a les 23:45) !
(se l'ha tragat fins al fons)
QUIMIKA FM

va amb tu

Dan Deacon

Aquest home provinent de Long Island va créixer envoltat d'una escena emergent d'ska. Ell tenia el seu propi grup, on era el cantant, conegut per les seves lletres absurdes. El noi va anar al conservatori, on es va graduar en música electro-acústica i música composta amb ordinadors, i que va passar fent de tuba en un grup de folk i de guitarra en un grup de grindcore.

Però bé, un cop va acabar tot això, en Dan va començar a fer música pel seu compte. Així que anava arreplegant tot de maquinetes com samplers, teclats, pedals... ipods... Tot el que li agradava o trobava útil. D'aquesta manera crea una música que és una espècie de collage musical, amb trossos grabats, trossos tocats, veus modificades, i un llarg etc. Els seus directes, a més, els fa des des mig del públic, fent-lo partícep de tot el que ell fa, ja sigui fent-lo cantar, ballar, o proposant jocs.

He posat dos vídeos, bueno el primer és només la cançó, o sigui que he intentat que només sortís la barra pq la imatge era tota l'estona la portada del disc (Spiderman of the Rings, 2007). L'altre vídeo, que el so està fatal, és d'un directe, però s'havia de veure per imaginar-se bé com deu ser un dels seus concerts. I per cert, també ve al Primavera.

Wham City


Live Performance @ Pitchfork 2007


Podrien ser com els hippis d'aquest mileni.

Càmera Oculta a Russia.

Aquest programa de càmera oculta que veureu va ser l'últim del seu gènere a Rússia després del tràgic desenllaç d'un dels seus esquetxos. Atenció: no és un fake.


dilluns, 25 de maig del 2009

Wavves - So Bored

Wavves és el nom que agafa Nathan Williams per crear el que s'ha definit com una barreja de surf, punk i indie passada pel filtre del Lo-Fi. El grup ve de San Diego, California, i en els concerts s'hi afegeix un tal Ryan Ulsh. Aquest duo serà un dels molts grups que es podrà veure a aquesta edició del Primavera Sound. Aquí deixo el seu "hit" provinent del disc quasi homònim, Wavvves.

dijous, 21 de maig del 2009

Swing ballat ràpid

Ja que estem en blanc i negre, anem vint anys més tard als U.S. i ens trobem amb aquest particular ball:

Llàstima de la qualitat de l'imatge.
Actualment continua ballant-se igual.

BMX 1900

Els avis del BMX.

Via The Daily What.

I Wanna Fuck You...

... but your door is closed!

Via Blame it on the voices.

dimarts, 19 de maig del 2009

Israel Kamakawiwo'ole aka IZ

La "gran" llegenda de l'ukelele hawaià

El clàssic Somewhere Over The Rainbow
Wikipedia
Ho vaig veure a TV3 i val la pena.

Avui comença QUIMIKA FM


Així és!
Primer dia pràcticament en proves...però proves de les bones!!
Si voleu escoltar-nos de 10 a 12 del matí, o de 20 a 22 del vespre.
QUIMIKA FM
PASSA-HO!!!
jajaaj

dimecres, 13 de maig del 2009

The Hunt For Gollum



Després del gran ressó que ha deixat la triologia del Senyor dels Anells, ens arriba de la mà d'un cineasta independent: "The Hunt for Gollum" (La Caça de Gollum). S'hi han gastat 3000 lliures i està molt bé. A veure què us sembla. 

Xapulina Roc


























Doncs aixo que en Pache i companyia, van a tocar-hi! Aquest any no el fan el lloc aquell de del paint ball... avera!

dimarts, 12 de maig del 2009

Festutu.cat

Festutu.cat és una iniciativa promoguda per en Terenci i uns quants més que es basa en la creació de curts audiovisuals de forma interactiva. Qualsevol persona que segueixi la web i els capítols pot col·laborar i escriure una part del guió o qualsevol idea per el curt següent. També pots proposar nous personatges i seqüències.

dilluns, 11 de maig del 2009

Pet Shop Boys - West End Girls

He de dir que poc conec dels Pet Shop Boys, de fet només coneixia Flamboyant d'haver vist el videoclip a la TV fa uns anys i també sabia, tot i que només fonamentant-me en rumors, que van ser i són una icona gay (de fet la llista de reproducció on m'he trobat el Flamboyant es diu Gay Music). 

Aquesta és un dels seus primers singles i una de les seves cançons més conegudes, feta l'any 1984 o 85 i que he descobert gràcies a 105tv (el Racc105 de la tele), qui ho hauria de dir.