divendres, 27 de novembre del 2009

Noves experiències videojuganeres

El Machinima és un terme que es fa servir per categoritzar aquelles pelis o curts, o digue'n com vulguis, fets amb videojocs. La idea aquesta va sortir amb el Quake, que va ser el primer joc et deixava grabar les partides, en un principi per poder ensenyar secrets a altres jugadors, però que va anar generant tota una generació de cinèfils.

D'altra banda el següent vídeo, tot i que el podríem classificar de machinima, jo no sé si ho faria. Retroyou_RC és part d'una sèrie creada per Joan Leandre on ell mateix va obrir el codi del joc i el va començar a modificar per veure què passava. Llavors va anar triant les modificacions que ell creia més interessants i el resultat va ser aquest. Bé de fet no va ser aquest, el resultat és el joc modificat que et pots descarregar des de la pàgina web retrouyou.org (almenys això és el que m'han dit), i aquest vídeo és una petita mostra del que pot ser l'experiència de joc.


++ VEURE'L

(Perdoneu però aquí hi havia d'anar el vídeo però no es pot embeddar sense el permís del que l'ha pujat)

Aquí hi ha una entrevista a Joan Leandre on explica coses relacionades amb el seu treball, però no us ho asseguro pq no me l'he mirada.