dijous, 25 de setembre del 2008

2 mesos cardan-te la còrnia

Ja sé que m'he avançat en transmetre aquest missatge, però he vist que se'm faria impossible suportar dos dies més de dolor cornial. Cardacòrnies fa dos mesos que va néixer i no podria haver anat millor, 121 posts que et fan sortir sang no només dels ulls, 12 col.laboradors gens agradables a la vista i un bon equilibri entre la gran diversitat de temes tractats. És avui (serà demà passat) un gran dia per tots/es nosaltres i és per tot plegat que us envio a tots/es les meves més coordials felicitacions des del més profund del nervi ocular. Tot i això tinc unes quantes suggerències per tal de millorar el funcionament del blog i homogeneïtzar la seva imatge.

#1 Posar els títols dels posts en mínuscules. Això no vol dir no utilitzar majúscules, sinó simplement no abusar-ne.


#2 El tipus de lletra estàndard pels posts és Trebuchet MS a mida Normal, que és el que normalment utilitzem, i els colors estàndard són el verd #00FF80 i el fucsia #ff00ec. Això no vol dir que no poguem jugar amb les tipografies i els colors, només hem de intentar ser coherents amb el que volguem expresar.

#3
Mirar que no sobrin salts de línia al final dels posts, sobretot si hem afegit fotos o vídeos, que és on passa normalment.

Aquests punts són només un suggeriment i són totalment discutibles, i de fet estaria bé parlar-ne per tal d'aconseguir un Cardacòrnies al gust de tots on ens hi sentíssim ben representats. L'altre afer és el tema dels tags, que és una mica enrabassat però molt útil per si mai hem de buscar algun post en concret. Proposo tenir uns tags estàndard, com si fóssin categories, i uns tags concrets per cada tipus de post. Els tags concrets variaran segons el post, però els estàndard hem d'intentar de manterir-los. He pensat que els tags estàndard podrien ser els següents (per ordre alfabètic):

- Animació
- Art
- Audiovisual
- Cine
- Còmic
- Disseny
- Esport
- Festes
- Fotografia
- Friki
- Humor
- Música

- Notícies
- Skate
- Performance
- Publicitat

- Teatre
- Vídeo
- Web

El que estaria bé d'això és parlar-ne bé i decidir quins sobren i quins manquen per tal de reduïr-ho al màxim i fer-ho més senzill. Si us sela que tot això no serveix per res tb ho podem deixar córrer i seguir igual, són només propostes per tal de tenir-ho tot homogeni i ben organitzat.

Bé doncs, només tornar a fer un brindis pel blog i desitjar molts més mesos de dolor ocular. Fins aviat a tots/es i a augmentar miopies!


5 comentaris:

uri ha dit...

Crec que és una molt bona manera d'organitzar-nos. OK!

no cal tampoc que sigui una norma, només un valor que es pot saltar quan així ho convingui el missatge.

Anònim ha dit...

Segueixo de tant en tant el bloc i els continguts mai deixen de sorprendrem. Quan en Marià em va dir que havia proposat fer un blog mai em vaig imaginar que en sortiria un espai tan productiu i interessant. Així que només puc dir: Bona feina!

mari-a ha dit...

Si jo tb crec que són uns estàndards a tenir en comte, però que com totes les normes es poden saltar, ja que aquesta és la gràcia de tenir-ne. El tema dels tags és més complicat, però és bo d'estandaritzar-ho per així tenir-ho més organitzat. Lu bo dels tags és que puguin crear-se'n de nous segons les noves necessitats tb. A punxar ulls amb agulles!

iPaud ha dit...

Be be! Em sela molt be organitzar-nos aixi! jo tambe pensava am lo dels tags i hi estic dacord po per feru mes facil podriem fero sense accents o xi, nuc...
Bona tasca Cardacorniats!!

mari-a ha dit...

a mi em sela que hem de posar els accents pq un cop ja has introduït un tag dsprs ja et surt automàtic, i no costa res posar els accents