dimecres, 10 de setembre del 2008

Happy Mondays - Kinky Afro + Tart Tart

Grup format a mitjans dels 80 a Manchester i dins el segell de la mítica Factory Records (Joy Division, A Certain Ratio, Durutti Column...). Happy Mondays és el punt d'unió entre l'indie i la música dance, va ser una de les bandes que va definir el so de la música de Manchester i va formar part de l'inici de la cultura de clubs o rave com s'anomenava a l'època. Es sol dir que el llancament del seu tercer àlbum, Pils 'n Thrills 'n Bellyaches, va suposar la culminació i el punt àlgid de l'escena de Manchester. Surten en bona part de la peli 24 Hour Party People, film que prèn el nom d'una de les seves cancons més conegudes.

Els integrants estaven bastant penjats. Sense anar més lluny el grup es va acabar per culpa de l'adicció a l'heroina del cantant, Shaun Ryder. Tot i això, i potser per això, les seves lletres estaven carregades d'humor negre, cosa no molt normal en la música de ball. Una altra curiositat del grup és en Bez, el percusionista, si se'n pot dir així, que solia sortir a l'escenari amb dues maraques (que dubto que estiguessin conectades a enlloc) i la seva feina principal era ballar i animar al públic amb els seus moviments sobrats i transistoris.

Us deixo amb dos videos seus. Sons psicodèlics encaixats en un ritme relaxat i molt ballable. Espero que en gaudiu perquè és un dels meus grups preferits.



3 comentaris:

mur ha dit...

recordo que vam posar la primera cançó a la festa destroy de cap d'any i ja saps com vam acabar.

uri ha dit...

la segona cançó és l'unic que no em sona del grup. mola allò que surt a la peli que van fer baixar un marde de coloms nose com fins a la terrassa d'un pis i llavors naven per allà amb pals ostianlos. :D

mari-a ha dit...

Si, vaig posar el pills 'n thrills 'n bellyaches.

La segona cancó és del seu primer disc, squirrel and g-man 24 hour party people plastic face can't smile, o algu així. A la peli van enverinar els coloms amb matarates em sela.