dimarts, 24 de març del 2009

L'escala de Bristol

Aquest matí m'he aixecat més aviat del que és habitual per mi mogut per un insoportable dolor a la panxa. Com que no em passava, i que ja estava cansat de regirar-me de dolor al llit, he anat corrents al lavabo a veure què passava. I voilà (era bastant d'esperar), diarrea, o femta del tipus 4, seguida per femta pel tipus 5, i finalment seguida per femta del tipus 6 de l'escala de Bristol.

Aquesta escala, desenvolupada per K. W. Heaton i S. J. Lewis de la Universitat de Bristol, i publicada per primera vegada a l'Scandinavium Journal of Gastroenterology l'any 1997, va de l'1 al 7 i ens relaciona l'estat de les nostres caques amb el possible estat del nostre organisme. Ho he trobat buscant diarrea a la Wikipedia, i m'ha sorprès per què en català és dels pocs articles que són més extensos que en castellà. De fet només el guanya per què en català posa les referències bibliogràfiques, la resa de l'article passa allò tant trist que acaba siguent una pobre traducció directe.

Però bé, és igual, aquí teniu la Bristol Stool Chart per què us la imprimiu i la penjeu a sobre d'aquella peça que no sé quin nom té i que serveix per posar-hi el rotlle de paper de vàter.


Enllaç a la Wikipedia amb informació més detallada

3 comentaris:

Ota ha dit...

jo soc més de la tipus 3

Bretó ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
uri ha dit...

un ole per K. W. Heaton i S. J. Lewis.

jajaja